25
za, sept

Durk van der Meer, Terrarium, 2020, digitaal vervaardigd met Substance Painter en Google Blocks In de tentoonstelling kun je (met behulp van VR) de kamers verkennen van deze leefomgeving. 0513 Heerenveen/Oranjewoud Kunst & Cultuur - Van het tekenen van grassprietjes tot het bepalen van de stand van de zon en alles wat ertussen zit. Bij het maken van een game wordt elk detail voor de te creëren wereld bedacht en ontworpen door een team van designers en kunstenaars.

Lees meer: Arranged Realism – Kunst in Games

0513 Heerenveen/Oranjewoud Kunst & Cultuur - Na een jaar van stilte zijn we blij dat we onze schrijversavonden weer kunnen voortzetten. Op dinsdag 5 oktober verwelkomt de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen) Amara van der Elst en Myron Hamming in Museum Belvédère. Deze ‘spoken word’-artiesten zullen over hun werk vertellen en hun poëtische teksten voordragen. Spoken word is een relatief nieuw literair genre, dat onder andere bekend is geworden door het optreden van Amanda Gorman met ‘The hill we climb’ tijdens de inauguratie van Joe Biden op 20 januari van dit jaar.

Lees meer: SLAH presenteert i.s.m. Museum Belvédère – Spoken word

Expositie, lezing en catalogus - 0513 Heerenveen-Oranjewoud Kunst & Cultuur - De Nederlandse kunstenaar Mischa Keijser (1974) onderzoekt met fotografie de vaak schurende verhouding tussen mens en natuur. Een groot deel van zijn werk bestaat uit landschappen of mensen die zijn afgebeeld in ongemakkelijke situaties. Een omvangrijke serie nachtfoto’s – waar hij continu aan werkt – heet 'Protoporphyria', wat verwijst naar een geheimzinnige ziekte die ervoor zorgt dat mensen geen daglicht kunnen verdragen.

Lees meer: Nachtfotografie van Mischa Keijser

0513 Heerenveen Kunst & Cultuur – Nog te zien in Museum Belvédère: Tony Cragg – ‘Points of View’ Een droomproject: de presentatie van zes monumentale sculpturen in het museumpark en kleiner werk en tekeningen in het museum van de internationaal vermaarde kunstenaar Tony Cragg (Liverpool, 1949).

Lees meer: Nog te zien t/m 26 september in Museum Belvédère

26 juni t/m 26 september 2021 - 0513 Heerenveen Kunst & Cultuur - Het zoeken naar de ziel loopt als een rode draad door het oeuvre van Jan Mankes (1889-1920). Als kunstenaar wilde hij één worden met zijn onderwerp. Met de dieren uit zijn schilderijen had hij vaak een persoonlijke band; hij kon ze pas afbeelden als hun ziel hem eigen was geworden. Museum Belvédère toont deze zomer schilderijen en werken op papier die Mankes maakte van de dieren en vogels in en om zijn huis, op een steenworp afstand van waar nu het museum staat.

Lees meer: Nieuwe expositie van Jan Mankes

Meer artikelen...

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.