31
za, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Maandag 14 september 20200513 Heerenveen Kunst & Cultuur - U bent van Museum Belvédère gewend om per bus naar andere musea te reizen. Gezien de huidige omstandigheden hebben we onze werkwijze omgedraaid, oftewel, het museum nodigt eenieder uit om een kunstreis in eigen huis bij te wonen.


Daarbij stellen we de expositie Contre l’Oubli(‘tegen het vergeten’) centraal. In dit tweeluik wordt aandacht geschonken aan het werk van Edith Auerbach en Frank Lisser in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de herdenking van 75 jaar vrijheid, vrede en bevrijding.De Duits/Joodse kunstenaresEdith Auerbach (1899-1994) werd tijdens de oorlog geïnterneerd in een kamp.

Na de bevrijding legde ze de verschrikkingen van de Holocaust vast in een reeks aangrijpende schilderijen. In de tentoonstelling zijn ook optimistische tekeningen aanwezig die ze in de jaren twintig en dertig maakte in Parijs.


De Nederlandse kunstenaarFrank Lisser(1959) schilderde op verzoek van zijn moeder een monumentaal portret van haar familieleden die de oorlog niet hebben overleefd. Zo creëerde hij een gefingeerd samenzijn dat hen ‘in het echt’ nooit gegeven was. Het grote schilderij.

Wordt gepresenteerd in een intiem kabinet met huiselijke sfeer, omgeven door meubilair en documentair materiaal uit het familiearchief van Lissers moeder.

Frank Lisser zal zijn werk en familiegeschiedenistoelichten in een speciale lezing!

Dit arrangement wordt op een maandag aangeboden, omdat het museum dan gesloten is voor reguliere bezoekers. Zo kunnen we garanderen dat de groep niet te groot wordt. Ook andere veiligheidsmaatregelen nemen we in acht, zoals zitplaatsen op anderhalve meter afstand van elkaar, een aangegeven looproute in het museum en natuurlijk zorgen we voor maximale hygiëne. Om u te verwelkomen zal het voltallige team van de kunstreizen aanwezig zijn.

Kosten van de kunstreis
Kosten € 39,- all-in
indien u in het bezit bent
van een Museumkaart

Kosten € 49,- all-in
indien u NIET in het bezit bent
van een Museumkaart

Programma
09.30 uur
Ontvangst in Museum Belvédère met koffie of thee en wat lekkers
10.00 – 11.00 uur lezing door Frank Lisser over De Familie Elion
11.00 – 12.00 uur gelegenheid om de expositie te bekijken, en/of vragen te stellen aan de kunstenaar aansluitend een lunch in het Museumcafé
ca. 13.00 uur einde

De tijden zijn onder voorbehoud. Dit bedrag is inclusiefmuseumentree,de lezing, eten, drinken en een uitgave over De Familie Elion.

Toekenning van de beschikbare plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Vol = vol. Graag opgeven bij de knop 'hier aanmelden' of telefonisch: 0513-644990. U kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Indien u twee personen aanmeldt via de website, dan ook twee aanmeldformulieren invullen. 


Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.