31
za, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 0513 Heerenveen/Oranjewoud – Kunst & Cultuur – In samenwerking met Museum Belvédère presenteert De Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) op dinsdag 17 november de auteur Auke Kok in Museum Belvédère. 

De seizoenopening met Pauline Broekema op 3 september jl. smaakte naar meer. Daarom is Museum Belvédère blij dat op  dinsdag 17 november Auke Kok naar het Museum in Heerenveen komt. Oorspronkelijk was het idee om hem in maart reeds te gast te hebben, maar net op dat moment raakte Nederland ‘op slot’ vanwege alle corona-ellende.
Met Auke Kok zet het Museum nu de volgende schrede op het nog steeds wat wankele pad van het SLAH-seizoen 2020/2021. Voorlopig beschouwt het Museum de komst van Kok en (hopelijk) daarna van Jan van Aken nog als inhaalslag van het vorige seizoen. Hoe een en ander verder gaat is vooralsnog onzeker. Maar wie weet wat 17 november allemaal brengt. Advies is dan ook om de website van het Museum in de gaten te houden.


Wie is Auke Kok
Non-fictieschrijver, journalist en columnist Auke Kok schrijft vooral over voetbal, maar ook zij die voetbal verafschuwen, komen bij hem aan hun trekken: hij pakt tal van onderwerpen bij de kop. In al zijn boeken is de ‘maatschappelijke entourage’ prominent aanwezig. Kok (Haarlem, 1956) schreef bestsellers als 1974. Wij waren de besten, 1988. Wij hielden van Oranje, Tussen Godenzonen. Een jaar lang Ajax, Holleeder. De jonge jaren en recent Johan Cruijff. De biografie. Dat laatste boek komt op 17 november zeker aan de orde.

Ook degenen die met Cruijff, Neerlands beste voetballer, zijn opgegroeid, komen in Koks lijvige boek verrassende zaken tegen. Veel over Cruijff’s openbare én privéleven was bekend, maar lang niet alles...


Meer informatie
Datum                                               :
dinsdag 17 november 2020
Locatie                                              : Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud
Toegang                                            : € 5,- voor donateurs   : € 10,- voor niet donateurs   : Gratis voor scholieren en studenten   : Betalingen alleen contant.
Zaal open                                          : 19.30 uur

Aanvang                                          : 20.00 uur
Beperkte toegang                           : I.v.m. de beperkte toegang (maximaal 40 personen i.v.m. de 1,5 m) is aanmelden vooraf verplicht.


Omdat we natuurlijk nog steeds gebonden zijn aan de strikte naleving van de coronavoorschriften is de gang van zaken als volgt:
Entree voor maximaal 40 personen om de 1,5 meter te kunnen waarborgen;
Omdat de komst van Auke Kok een ‘inhaalslag’ betreft, hebben onze SLAH-donateurs (dus zij die over het vorige seizoen 2019/2020 hun donateurs-bijdrage betaald hebben) voorrang: tot en met 9 oktober staat de reservering alléén voor hen open.
Daarna kunnen andere belangstellenden reserveren.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.