25
za, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen Kunst & Cultuur - Volgende week lopen bij Museum Belvédère enkele exposities omdat men daarna in het museum weer nieuwe gastexposanten presenteert. Verder is de hoofd-tentoonstelling Aarde en Wereld van Olphaert den Otter verlengd, samen met diverse andere presentaties. We praten u graag even bij.

Nog te zien t/m 13 december
De kabinetpresentaties van Johan Haanstra en de Gebroeders Miedema duren nog een week. De verkoopexpositie Artist's Call wordt nu stapsgewijs afgebroken, zodat de aankopen naar hun nieuwe eigenaren kunnen. De verkoop van de overige kunstwerken wordt verplaatst naar de museumwinkel.
meer informatie over 'Artist's Call'

Verlengd t/m 31 januari
In de presentatie Van Voerman tot Baalschem staat een coherente reeks kunstwerken van Hendrik Werkman centraal, één van de belangrijkste modernisten uit Noord-Nederland. Alle werken zijn afkomstig uit de voormalige collectie van architect en schilder Job Hansen, een vriend van Werkman. Bij de tentoonstelling is een gelijknamige publicatie verschenen.
bekijk hier de publicatie

Verlengd t/m 28 februari 
In  Aarde en Wereld staat de verhouding tussen de mens, de wereld, de natuur en de aarde centraal. In uiteenlopende schilderijenreeksen verbeeldt Olphaert den Otter de gevolgen van het menselijk handelen op de leefomgeving. Fotograaf Marijn de Jong maakte aansluitend een impressie van het Friese landschap.

meer informatie over 'Aarde en Wereld'

Te zien t/m 14 maart in Afslag BLV
Jorn van Leeuwen manipuleert de stengels van geraniums tot een haast onnatuurlijke verschijning. De tentoonstelling Suilen (schuilen) geeft een klein overzicht van zijn werk waarin hij zoekt naar verstilling en naar spanning, door alledaagse en niet-alledaagse motieven met elkaar te combineren. Zo schept hij werelden om in te schuilen. 

Meer informatie
Locatie                         : Afslag BLV in de Heerenveense School, Minckelersstraat 11, Heerenveen
Openingstijden              : dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
                                      zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
                                      maandag gesloten
Toegang                       : Gratis

Wilt u meer weten, raadpleeg dan www.museumbelvedere.nl/afslag-blv/

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.