25
za, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen/Oranjewoud Kunst & Cultuur - We hopen dat dit bericht u in goede gezondheid bereikt! Wij verheugen ons op het moment dat we weer open kunnen, zodra de omstandigheden het toe laten. De huidige tentoonstelling ‘Aarde en Wereld’ van Olphaert den Otter is in ieder geval verlengd tot en met 28 maart 2021. 

In Aarde en Wereld staat de verhouding tussen mens, wereld, natuur en aarde centraal. In uiteenlopende schilderijenreeksen verbeeldt Olphaert den Otter (1955) de gevolgen van menselijk handelen op zijn leefomgeving. De monografische tentoonstelling omvat ongeveer tweehonderd werken.

 

Gedurende zijn schildersloopbaan heeft Olphaert den Otter (1955) zijn visie op de mens, de wereld en de natuur in verschillende schilderijenreeksen vastgelegd. De expositie Aarde en Wereld brengt deze samen in een krachtig overzicht dat vooral inspeelt op de desastreuze gevolgen van menselijk handelen op zijn leefomgeving. Wilt u alvast meer hierover weten?

 

Kijk dan naar deze korte film van 15 minuten. De kunstenaar werd gefilmd in de museumzaal en in zijn Rotterdamse atelier. Hij geeft achtergrondinformatie en vertelt tevens over zijn beweegredenen en interessegebieden.

Bekijk op YouTube de korte film:

 

Nieuwe catalogus
Bij deze tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen, op Bosatlas formaat en voorzien van een dubbelzijdig bedrukte poster. Alle geëxposeerde werken zijn erin afgebeeld. Zonder harde commentaren put Den Otter uit de rijke tradities van schilderkunst, filosofie en literatuur. Zo legt hij verbindingen tussen vroeger, nu en later. De tekst werd geschreven door kunsthistorica en NRC-journaliste Sandra Smets.

Meer informatie over de expositie is te vinden op de website van het museum, maar de website van de kunstenaar is ook zeker een bezoekje waard. 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.