25
za, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen Kunst & Cultuur - In de groene oase van het museumpark worden momenteel zes monumentale beelden getoond van de wereldberoemde kunstenaar Tony Cragg. Deze zijn nu al te bezoeken! Ze preluderen op zijn tentoonstelling 'Points of View' die in Museum Belvédère te zien zal zijn zodra de musea weer open mogen. De catalogus is nu al beschikbaar, met aantrekkelijke afbeeldingen en interessante achtergrondinformatie.

In de sculpturen van Tony Cragg (1949) lijken alle krachten van de voortdurend veranderende natuur zich samen te ballen. Wanneer je de draaiingen, welvingen en uitsparingen volgt, beginnen de beelden bijna voor je ogen te dansen op het ritme van schaduw en spiegelend licht. Soms doemen de contouren op van gezichten en lichamen, om vervolgens weer op te gaan in de grillige clustering van vormen. De beelden zijn sterk geïnspireerd op natuurlijke, organische vormen en nodigen uit om ze van alle kanten te bekijken.

De beelden van Cragg zijn sterk geïnspireerd op natuurlijke, organische vormen en bewegingen en nodigen nadrukkelijk uit ze van alle kanten te bekijken. In ‘Points of View’  is dat mogelijk in het door Michael van Gessel ontworpen park rond Museum Belvédère, dat eigendom is van Staatsbosbeheer maar vrij toegankelijk is. 

Het boek 'Tony Cragg – Points of View’ is verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling (24 april t/m 26 september 2021) in en om Museum Belvédère. De tekst is geschreven door Jon Wood, met een inleiding van Han Steenbruggen. Het boek is geheel full colour en rijk geïllustreerd, met maar liefst 68 foto’s van de werken in situ door John Stoel en Michael Richter.

Over Tony Gragg
Tony Cragg werd geboren in de buurt van Liverpool in Groot-Brittannië en volgde aanvankelijk zijn vader op met een baan in de wetenschap. Later maakte hij de overstap naar de beeldende kunst en studeerde aan de Wimbledon Art School en het Royal College of Art. In 1977 begon hij als docent aan de Kunstakademie van Düsseldorf en ging in Wuppertal wonen. In 1988 werd hij professor en later ook co-directeur aan de Kunstakademie. In 1988 won hij ook de Turner Prize en vertegenwoordigde hij zijn land op de 43ste Biënnale van Venetië. Zijn werk is over de hele wereld te zien in belangrijke musea en in de publieke ruimte.  

Meer informatie
De uitgave is verkrijgbaar via de webshop van Belvédère.
Raadpleeg hiervoor de website
https://www.museumbelvedere.nl/

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.