25
za, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0513 Heerenveen Kunst & Cultuur - Heerlijk, ons museum is weer open! Uiteraard hopen we dat u ons komt bezoeken, maar we vestigen tevens graag de aandacht op interessante exposities uit de regio. Laat u inspireren door het onderstaande aanbod, een combinatietrip is zo gemaakt. Te beginnen bij Afslag BLV, de dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen.

Jorn van Leeuwen - 'Suilen'
Jorn van Leeuwen (1982)  neemt een symbool van gezapigheid als uitgangspunt voor een inmiddels tien jaar durend onderzoek waarin hij de geranium vanuit verschillende perspectieven onderzoekt. Door kweken, stekken, ontwortelen, fotograferen en destilleren komt hij tot nieuwe ideeën, schilderijen, tekeningen, wandkleden en glas-in-lood ramen in vele variaties. 

Hij manipuleert en verknipt de stengels tot een haast onnatuurlijke verschijning. Door de manier waarop van Leeuwen de geraniums neerzet, worden het als het ware portretten. Elke geranium onthult zo, langzaam maar zeker, zijn eigen persoonlijkheid. Gestaag sluipen er nieuwe thema’s en motieven in het werk, altijd uit zijn directe omgeving. 
Afslag BLV, Minckelersstraat 11, Heerenveen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.